34.94°C

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η ΕΣΠΕΘ ΣΤΟ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΠΕΘ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

 MARAVEGIAS

              Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της μετάδοσης του COVID-19, μεταξύ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) και του Μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
- Μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια.

              Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της ΕΣΠΕΘ και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως η μη εφαρμογή νόμων περί της αποζημίωσης στελεχών για μετακινήσεις εκτός έδρας και της αποζημίωσης των νυχτερινών ωρών απασχόλησης. Επίσης η αποκατάσταση της βαθμολογικής εξέλιξης των στελεχών εξ ΑΣΣΥ 91-93.

              Αναλύθηκε λεπτομερώς στον κ. Βουλευτή η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται τα στελέχη προέλευσης θεσμού Επαγγελματιών Οπλιτών οι οποίοι χάρη στην ισχύ ενός παρωχημένου νομοθετικού διατάγματος του 1974, αποστρατεύονται στην ηλικία των 50 ετών. Ο κ. Μαραβέγιας συμφώνησε ότι πρόκειται για σημαντικό ζήτημα αναγνωρίζοντας ότι ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άδικο να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο με πενιχρές αποδοχές λόγω των λίγων ετών υπηρεσίας αλλά και ως ένας 50ντάρης «ανειδίκευτος εργάτης» για την πολιτική ζωή. Παράλληλα μεγάλη ζημία δέχεται και η στρατιωτική υπηρεσία η οποία ενώ έχει επενδύσει στην εκπαίδευση των στελεχών ΕΠ.ΟΠ., θα τους στερείται στην πιο παραγωγική στιγμή της καριέρας τους. 

              Ενημερώθηκε για πρώτη φορά ο κ. Βουλευτής για την αδικία που υφίστανται τα μόνιμα στελέχη με προέλευση ΕΜΘ οι οποίοι ενώ με Νόμο του Μαΐου 2019 προάγονται σε βαθμούς Αξιωματικού, ακόμα δεν έχουν εναρμονιστεί οι αποδοχές τους και πληρώνονται ως Ανθυπασπιστές. Αρκετοί δε εξ αυτών, περιμένοντας την εξομοίωση, έχουν ήδη αποστρατευθεί και επίκειται η συνταξιοδότησή τους με βαθμό κατώτερο αυτού που φέρουν. Ο κ. Μαραβέγιας συμμερίστηκε τον προβληματισμό και την αίσθηση αδικίας που διακατέχονται τα στελέχη προέλευσης ΕΜΘ τα οποία η Πολιτεία από τη μία πλευρά αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα τους αντάμειψε προάγοντάς τους σε βαθμούς Αξιωματικού κι από την άλλη τους απαξιώνει αποζημιώνοντάς τους με αποδοχές Υπαξιωματικού!!!!

              Τέθηκε στον κ. Μαραβέγια ο προβληματισμός των στρατιωτικών περί των νόμων που ψηφίζονται, δημοσιεύονται σε ΦΕΚ αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται αναγκάζοντάς τους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

              Ο κ. Βουλευτής αναγνώρισε το δίκαιο στα αιτήματα, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα και πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας που βάζουν πλάτη σε κάθε τομέα που απαιτείται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Δήλωσε ότι θα ασχοληθεί δυναμικά με τα φλέγοντα ζητήματα των στρατιωτικών καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

              Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί το Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξε στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς ενώ δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία.

              Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Γώγος, ο Αντιπρόεδρος κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και το Μέλος κ. Γιάννης Βαΐτσης.

 

 

 

 

 

espeekor 200x200

Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας

pomens

ΕπικοινωνίαImage